کمپانی AEW جدیدترین سازمان پرو رسلینگ است که بسیار سریع به غول این صنعت تبدیل شده است. نگاهی داریم به این سازمان.
در سال های اخیر، پرو رسلینگ بار دیگر به تیتر اخبار ورزشی رسید و دلیل آن، تشکیل کمپانی All Elite Wrestling یا همان AEW است. AEW یک سازمان خصوصی آمریکایی است و هدف این شرکت، ارائه بهترین مسابقه های پرو رسلینگ است. این پروموشن خیلی سریع توانست محبوبیت خاصی میان طرفداران این رشته پیدا کند و به یکی از غول های کشتی حرفه ای تبدیل شود. نگاهی داریم به این سازمان.
تاریخچه کمپانی AEW
برای سال ها، کمپانی WWE حرف اول و آخر را در پرو رسلینگ می زد و هیچ سازمانی توانایی تقابل با این کمپانی را نداشت. WWE بیشتر از 70 سال است که فعالیت می کند و تعجبی هم ندارد که معروف ترین پروموشن کشتی حرفه ای به شمار می رود. سازمانی هایی بودند که در دوره ای به رقابت با WWE پرداختند اما در پایان هیچکدام نتوانستند به جایگاه این سازمان در پرو رسلینگ برسند. کمپانی های معروف دیگری وجود دارند که در خارج از آمریکا قرار دارند اما برای رقابت مستقیم با WWE، یکی از اولیت ها، حضور در بازار گسترده ایالات متحده است.
مقدمات تاسیس سازمانی جدید
در سال 2018، گروهی از کشتی گیرهای سازمان Ring of Honor که به اختصار ROH نامیده می شود، تصمیم گرفتند تا رویدادی ویژه تشکیل دهند. در صدر این گروه کودی رودز، کشتی گیر سابق WWE قرار داشت و در کنار رودز، نیک و مت جکسن که با نام یانگ باکس (Young Bucks) شناخته می شوند، حضور داشتند. از این رویداد که All In نام داشت، بسیار استقبال شد و بیش از 11 هزار نفر از نزدیک آن را تماشا کردند. از سال 1993 سابقه نداشت که پروموشنی به غیر از کمپانی WWE یا WCW، رویدادی تشکیل دهد و به این اندازه از آن استقبال شود.
اغلب کشتی گیرهای حاضر در این رویداد از کمپانی ROH بودند اما کشتی گیرهای سایر سازمان ها نیز به این رویداد ملحق شدند. نه تنها تماشاگران زیادی به این رویداد رفتند، بلکه All in در فضای مجازی نیز بسیار سر و صدا کرد و چندین هزار نفر به صورت آنلاین این رویداد را تماشا کردند. محبوبیت این رویداد حتی باعث شد تا چند شبکه تلویزیونی نیز تحت تاثیر قرار بگیرند. نکات ذکر شده، کودی رودز و یانگ باکس را ترغیب کرد تا رویداد خود را گسترش بدهند و پا را فراتر بگذارند و به فکر تشکیل یک پروموشن جدید باشند.
تاسیس کمپانی AEW
در تاریخ 1 ژانویه 2019، پروموشن جدیدی به نام All Elite Wrestling تاسیس شد. تشکیل این سازمان، با رویداد Double or Nothing همراه بود. به این ترتیب، این رویداد به آغاز کار AEW تبدیل شد و رویداد سالانه و اصلی این کمپانی لقب گرفت. کودی رودز نقش ویژه ای در AEW پیدا کرد و به نایب رئیس این کمپانی تبدیل شد. تونی خان، پسر شهید خان که میلیونر پاکستانی-آمریکایی است نیز مدیر این کمپانی لقب گرفت.
خانواده تونی خان همچنین سرمایه گذار اصلی این شرکت هم به شمار می روند. به این تریب بود که کشتی گیرهای مختلفی از پروموشن های گوناگون، مخصوصا ROH، وارد این سازمان شدند و AEW کار خود را به عنوان جدیدترین سازمان کشتی حرفه ای آغاز کرد.
پیشرفت و گسترش کمپانی AEW
با اینکه AEW یک کمپانی جدید است اما بسیار سریع پیشرفت کرد. این پیشرفت دلایل مختلفی دارد. به عنوان مثال، حضور چهره های شناخته شده پرو رسلینگ در راس امور، باعث شد تا کشتی گیرهای بیشتری به این سازمان اعتماد کنند و ستاره های معروف دنیای کشتی حرفه ای وارد AEW شوند.
حضور تونی خان به عنوان مدیر که از پشتوانه مالی فوق العاده ای برخوردار است، خیلی سریع AEW را وارد تلویریون آمریکا کرد. قراردادهای مختلف با شبکه های TNT و TBS باعث شد تا این سازمان گسترش پیدا کند و بیشتر دیده شود.
بیشتر شدن چهره های معروف، باعث جذب مخاطب بیشتر می شود. آل الیت با آوردن برخی از بهترین های دنیای کشتی حرفه ای، به سرعت نام خود را میان بهترین شرکت های پرو رسلینگ قرار داد. کنی اومگا، چهره بسیار مشهور NJPW، کریس جریکو که سال ها در WWE فعالیت می کرد، جان ماکسلی، برایان دنیلسن، آدام پیج و درنهایت سی ام پانک، باعث شد تا AEW زودتر از آنچه تصور می شد، به دومین کمپانی قدرتمند آمریکا تبدیل شود.
محبوبیت All Elite Wrestling
علاوه بر حضور چهره های معروف و شناخته شده پرو رسلینگ، یکی از عواملی که باعث محبوبیت AEW شد، پایبند بودن این کمپانی به ذات اصلی کشتی حرفه ای است. در حالی که کمپانی WWE روز به روز بیشتر شبیه تئاتر و شو می شود، AEW از همان سبک قدیمی استفاده می کند و دست کشتی گیران خود را باز می گذارد. اینجا دیگر خبری از رده سنی برای نوجوانان نیست و هم شاهد حرف های رکیک هستیم و هم مسابقه ها از خشونت بالایی برخوردار هستند.
مسابقات آل الیت، طرفداران پرو رسلینگ را سمت این کمپانی کشاند تا بار دیگر طعم کشتی حرفه ای را بچشند. طعمی که در سال های اخیر حداقل در آمریکا از یاد رفته بود و کمپانی هایی به غیر از WWE نیز به اندازه کافی قدرت نداشتند تا دیده شوند.
مبارزه های AEW معمولا با محدودیت های کمتری برگزار می شود و بیشتر از پرداختن به داستان و همان استوری لاین، تمرکز این شرکت روی خود مبارزه ها و نحوه اجرای آن ها است. عوامل ذکر شده به محبوبیت این پروموشن کمک کردند تا این شرکت خیلی سریع به یکی از بهترین پروموشن های پرو رسلینگ تبدیل شود.
شوهای اصلی کمپانی AEW
کمپانی AEW در حال حاضر سه شوی اصلی دارد که به صورت هفتگی پخش می شوند. شوی اول داینامایت (Dynamite) نام دارد، شوی دوم رمپیج (Rampage) نامیده می شود و شوی سوم و جدیدترین شوی هفتگی این کمپانی نیز کولیژن (Collision) است. داینامایت اولین شوی هفتگی این کمپانی بود که در 2 اکتبر 2019 پخش شد و هر چهارشنبه از شبکه TBS روی آنتن می رود. برای اینکه تعداد شوهای هفتگی و مهم AEW بیشتر شوند، از تاریخ 13 آگوست 2021، شوی رمپیج نیز اضافه شد. این شو روزهای جمعه از شبکه TNT پخش می شود. سومین شوی هفتگی این کمپانی به نام کولیژن نیز از تاریخ 17 جون 2023 روی آنتن شبکه TNT رفت و شنبه ها پخش می شود.
برخلاف کمپانی WWE، پروموشن AEW حداقل فعلا برای سازمان خود برندسازی نکرده و کشتی گیرها در هر سه شوی داینامایت، رمپیج و کولیژن حضور پیدا می کنند. AEW سعی می کند تا این دو شو تفاوت هایی با یکدیگر داشته باشند و زیاد از حد شبیه یکدیگر نباشند.
به عنوان مثال تیم گزارشگری این دو شو فرق دارند. بعضا شاهد خط داستان های مجزایی هستیم که تا جای ممکن سعی می شود تا حداقل در مقطعی، در یکی از شوها جریان داشته باشند. البته شوهای آل الیت تنها به داینامایت، رمپیج و کولیژن ختم نمی شود. این کمپانی 4 شوی دیگر هم دارد که فرعی به شمار می روند و از یوتیوب پخش می شوند.
عناوین و کمربندهای قهرمانی AEW
همانطور که ذکر شد، کمپانی AEW برندهای مجزا ندارد. به همین دلیل عناوین و کمربندهای مختلف، به برند یا شوی خاصی تعلق ندارند و تمام کشتی گیرهای حاضر در این پروموشن می توانند برای کسب این عناوین تلاش کنند. در حال حاضر 7 عنوان مختلف در این سازمان وجود دارد که شامل 6 عنوان تک نفره (4 عنوان مردان و 2 عنوان زنان) و یک عنوان 2 نفره (Tag Team) می شود.
مهم ترین عنوان این کمپانی، کمربند AEW World Championship است که برای مردان است. در بخش زنان نیز 2 کمربند وجود دارد: عنوان AEW Women’s World Championship و عنوان AEW TBS Championship.
عنوان |
AEW World Championship |
AEW Women’s World Championship |
AEW All-Atlantic Championship |
AEW TNT Championship |
AEW TBS Championship |
AEW World Tag Team Championship |
FTW Championship |
آیا AEW می تواند با WWE رقابت کند؟
در این سال ها همواره کمپانی های مختلف در تلاش بوده اند تا با پروموشن WWE رقابت کنند. زمانی کمپانی WCW بسیار در دنیای پرو رسلینگ معروف شد و به موفقیت های چشمگیری رسید. روزهای خوب این سازمان اما ادامه نداشت و درنهایت ورشکستگی، باعث شد تا WCW به WWE بپیوندد و بخشی از این سازمان شود. همین اتفاق برای کمپانی ECW هم رخ داد و شرکتی که زمانی به مسابقه های پرهیجان و خطرناکش معروف بود، خیلی زود به انتهای راه رسید و بعد از مدتی WWE این کمپانی را هم خرید.
در دوره ای هم کمپانی TNA خیلی به WWE نزدیک شد اما عدم ثبات و قدرت فوق العاده WWE، به این سازمان نیز اجازه خودنمایی نداد. حالا اما با پروموشنی مواجه هستیم که بعد از WCW، قدرتمندترین رقیب WWE به شمار می رود. در 20، 25 سال اخیر، هیچ سازمانی به این اندازه نتوانسته بود WWE را به چالش بکشد و این خبر خوبی برای طرفداران پرو رسلینگ است.
AEW به دلایل ذکر شده از جمله حضور چهره های معروف، قرارداد تلویزیونی و مهم تر از همه، پشتوانه مالی قوی، خیلی سریع توانست خودش را به دومین پروموشن بزرگ پرو رسلینگ در آمریکا تبدیل کند اما ماموریت این سازمان همچنان ادامه دارد.
آینده کمپانی
کمپانی AEW در مسیر خوبی قرار دارد اما نمی توان از اشتباه های این سازمان هم غفلت کرد. یکی از بزرگ ترین نقدهایی که به AEW وارد است، به خدمت گرفتن ستاره های فراوان و نداشتن برنامه خاصی برای آن ها است. به عنوان مثال، AEW به محض تمام شدن قرارداد یکی از کشتی گیرهای WWE یا قطع همکاری آن ها، سریع آن کشتی گیر را به خدمت می گیرد و تعداد افراد سازمان خود را افزایش می دهد. در ابتدا حضور این کشتی گیر در AEW هیجان بسیاری دارد. بعد از مدتی اما متوجه می شویم که AEW برنامه معینی برای این ستاره ندارد و تنها تعداد ستاره های خود را بالا برده است.
کمپانی AEW باید به جایی برسد که دیگر نگران کشتی گیرهای آزاد و ستاره های سازمان های دیگر نباشد. این پروموشن باید در تلاش باشد تا شخصیت مستقل و ویژه ای از کشتی گیرهای خود بسازد و به چهره های شناخته شده که در کمپانی های دیگر معروف شده اند، اکتفا نکند.
کمپانی AEW همین حالا نیز جدی ترین رقیب WWE به شمار می رود. برای ادامه دار بودن این رقابت و همچنین رسیدن به سطوح بالاتر اما AEW باید اشتباه های خود را به کمترین حالت برساند و بتواند از چالش های سخت این صنعت نیز جان سالم به در ببرد. البته نباید فراموش کرد که WWE یک کمپانی جهانی به شمار می رود و در قاره های مختلف مسابقه برگزار می کند. پس برای رقابت با این کمپانی، به ثبات فوق العاده و پیشرفت چشمگیر نیاز است.
نظرات کاربران