0

پرو رسلینگ؛ تاریخچه و قوانین کشتی کچ

پرو رسلینگ

پرو رسلینگ، کشتی حرفه ای یا همان کشتی کچ، ورزشی نمایشی است که طرفداران بسیاری دارد. نگاهی داریم به پرو رسلینگ.

پرو رسلینگ یا همان کشتی حرفه ای، ورزشی نمایشی به شمار می رود که خط داستانی مشخص و شخصیت های منحصر به فرد دارد. این رشته که در مقاطعی محبوبیت فوق العاده ای پیدا کرد، هنوز هم طرفداران خاص خود را دارد و سازمان های مختلف، با نمایش های متنوع و بعضا جذاب خود، سعی در جذب مخاطب های بیشتری دارند. در این مطلب از تاریخچه پرو رسلینگ، قوانین و کمپانی های برگزارکننده این رشته می گوییم. با اسپورتس نوتس همراه باشید.

تاریخچه پرو رسلینگ

برای اینکه گذشته ورزشی که امروز با نام کشتی حرفه ای می شناسیم را بررسی کنیم، باید به قرن 19 میلادی برگردیم. دو رشته متفاوت کشتی، الهام بخش شکل گیری نوع جدید و منحصر به فردی از کشتی بودند. یکی کشتی فرنگی که یک رشته حرفه ای و مهم در سطح جهان است و مسابقات جهانی و المپیک دارد و دیگری یک کشتی باستانی با نام Catch Wrestling که در قرن نوزدهم و بیستم در انگلیس طرفدارهای خاص خود را داشت.

در اروپا و همانطور که ذکر شد انگلیس و همچنین مناطقی از آمریکا، ورزشکارانی که در کشتی فرنگی شرکت می کردند، تصمیم گرفتند تا کمی از فعالیت های مسابقه خود را تغییر دهند و میان خود قراردادی به وجود بیاورند تا بتوانند فن های مختلف و جذابی را به نمایش بگذارند. هدف از این کار، تماشایی شدن بیشتر کشتی و درنهایت جذب مخاطب بیشتر بود. داستان Catch Wrestling اما متفاوت بود. این رشته باستانی شباهت بسیاری به کشتی داشت اما از ابتدا یک سری حرکات مانند ضربه با آرنج یا گرفتن گردن، دست و پای حریف در راستای تسلیم شدن او نیز در آن آزاد بود.

کشتی فرنگی و Catch Wrestling، الهام بخش کشتی حرفه ای بودند
کشتی فرنگی و Catch Wrestling، الهام بخش کشتی حرفه ای بودند

پدید آمدن پرو رسلینگ

کم کم کشورهای بیشتری با مدل جدید کشتی آشنا شدند که تغییر یافته کشتی فرنگی بود و در انگلیس نیز با نام Catch Wrestling برگزار می شد. مدل جدید کشتی به دلیل اجرای فن های بیشتر، جذابیت خاصی برای مردم داشت و رفته رفته جمعیت خوبی برای تماشای این مسابقات جمع شدند. مدل جدید کشتی بیشتر در فستیوال ها و بعضا سیرک ها به نمایش درمی آمد و هنوز سازمان و مجموعه ای نبود که این مسابقات را منظم و در سالن های مشخصی برگزار کند.

از دهه 1920 و 1930، این مدل کشتی کم کم تغییر کرد و شکل مدرن تری به خود گرفت. کشتی گیرها سعی کردند تا قراردادهای میان خود را بیشتر کنند تا مسابقه ها جذاب تر شود و تماشاگران، حرکات و فن های بیشتری را شاهد باشند. با این حال باید به این موضوع توجه داشت که هیچ کشتی گیری در آن زمان به طور رسمی اعتراف نکرد که این ورزش حالت نمایش دارد و مردم هم بر این باور بودند که مدل جدید کشتی، کاملا واقعی است!

تماشای ویدیو در یوتیوب

پیشرفت پرو رسلینگ

وقتی مدل جدید کشتی مشهور شد و محوبیت بیشتری میان مردم پیدا کرد، کم کم سازمان های مختلفی شکل گرفتند که کار آن ها، سازماندهی این مسابقات و برگزاری آن ها در چارچوب مشخصی بود. این سازمان ها در کشورهایی همچون آمریکا، مکزیک و ژاپن تاسیس شدند و این موضوع به گسترش بیشتر مدل جدید کشتی کمک کرد.

در آمریکا این ورزش شکل حرفه ای به خود گرفت و کشتی گیرها برخلاف مدل های دیگر کشتی که حالت آماتور داشتند و پولی بابت مسابقه نمی گرفتند، در این مسابقه ها دستمزد می گرفتند و به همین دلیل کشتی جدید، پرو رسلینگ (Pro Wrestling) یا همان کشتی حرفه ای لقب گرفت.

در گذشته هیچ کشتی گیری به طور رسمی اعتراف نکرد که این ورزش حالت نمایش دارد و مردم هم بر این باور بودند که مدل جدید کشتی، کاملا واقعی است
در گذشته هیچ کشتی گیری به طور رسمی اعتراف نکرد که این ورزش حالت نمایش دارد و مردم هم بر این باور بودند که مدل جدید کشتی، کاملا واقعی است

کشتی کج نه، کشتی کچ

همانطور که ذکر شد، کشتی حرفه ای از کشتی باستانی انگلیس که Catch Wrestling نامیده می شود، الهام گرفته است. این کشتی در اصل همان کشتی کچ معنی می شود. این نام به طرز عجیبی در ایران کشتی کج خطاب می شود و حتی تا به امروز نیز پرو رسلنیگ به اشتباه کشتی کج نامیده می شود. حتی اصطلاح کشتی کچ هم برای این مدل کشتی درست نیست زیرا کشتی کچ خودش مدل مجزایی از کشتی است اما با این حال کشتی کچ خطاب کردن کشتی حرفه ای، معقولانه تر است تا اینکه از کشتی کج برای این رشته نام برده شود.

پرو رسلینگ واقعی نیست

تا سال ها، سازمان ها و کمپانی های مختلف پرو رسلینگ و همچنین ورزشکارهای این رشته، سعی داشتند تا ماهیت نمایشی بودن ورزش خود را پنهان کنند. سازمان ها نمی خواستند تا مردم این مسابقات را به حالت یک شو و تئاتر نگاه کنند و برای همین همواره از واقعی بودن این رشته می گفتند. با این حال رفته رفته ماهیت پرو رسلینگ نمایان شد و از اواخر دهه 1980، نمایشی بودن این ورزش مشخص شد و سرانجام مردم متوجه شدند که پرو رسلینگ، ورزشی نمایشی است که برد و باخت در آن از قبل معین شده است.

شخصیت های منحصر به فرد پرو رسلینگ

در کشتی حرفه ای، هر کشتی گیر یک شخصیت منحصر به فرد دارد که به مرور این شخصیت ساخته می شود (اصطلاحا Gimmick نامیده می شود). تمام شخصیت ها به 2 دسته تقسیم می شوند: شخصیت خوب و مثبت که Babyface یا به اختصار Face نامیده می شود و شخصیت بد و منفی که Heel خطاب می شود. ماهیت کشتی حرفه ای این است که شخصیت مثبت برابر شخصیت منفی قرار بگیرد. البته شخصیت کشتی گیرها همیشه یکسان نیست و یک کشتی گیر می تواند در طول دوران حرفه ای خود، بارها تغییر شخصیت دهد و کاراکتر او گاهی مثبت و گاهی منفی باشد.

از معروف ترین تقابل های تاریخ پرو رسلینگ، جدال هالک هوگن (سمت راست) با شیخ آهنین (سمت چپ) بود. هوگن شخصیت مثبت داشت و شیخ آهنین دارای شخصیت منفی بود
از معروف ترین تقابل های تاریخ پرو رسلینگ، جدال هالک هوگن (سمت راست) با شیخ آهنین (سمت چپ) بود. هوگن شخصیت مثبت داشت و شیخ آهنین دارای شخصیت منفی بود

تعهد شخصی؛ کی فیب

کی فیب (Kayfabe) نوعی تعهد در پرو رسلینگ است که در اوایل شکل گیری پرو رسلینگ در آمریکا به وجود آمد. کی فیب بر این دلالت می کند که هر کشتی گیر باید با خود عهد کند که شخصیت منحصر به فرد خود در کشتی حرفه ای را حفظ کند و در حین مسابقه و تمام اقدام هایی که به شخصیت او در پرو رسلینگ مربوط می شود، در قالب شخصیت خود باقی بماند. به عنوان مثال، اگر مقرر شده که کشتی گیر در یک بازی شکست بخورد، باید آن را بپذیرد و به این عهد پایبند باشد. سرپیچی از این کار، به معنای شکستن کی فیب است. به زبان ساده، شکستن عهد کی فیب مانند بیرون آمدن یک بازیگر از شخصیت خود و سرپیچی از آن است.

خط داستانی؛ Storyline

کمپانی های مختلف پرو رسلینگ برای اینکه مسابقات جذاب تری داشته باشند، خط داستانی های مختلف به وجود می آورند. این خط داستانی ها مثل یک نمایشنامه برای یک سریال است. خط داستانی می تواند 2 کشتی گیر یا چندین نفر را شامل شود که به دلایل مختلف با یکدیگر درگیر می شوند و این درگیری می تواند چندین هفته، چندین ماه یا حتی سال هم طول بکشد که به خط داستانی مربوط می شود.

کشتی حرفه ای نویسنده دارد و وظیفه این نویسنده ها، تولید خط داستانی های جذاب است تا به شخصیت کشتی گیرها نیز کمک کند. این خط داستانی ها می توانند سر عناوین مختلف باشند و کشتی گیرها در چندین مرحله به مصاف هم بروند و شخصیت آن ها در طول این مدت پیشرفت کند. اتفاقات مختلفی در خط داستانی رخ می دهد و احتمال دارد که شخصیت های جدیدی به مرور به خط داستانی اضافه شوند. استقبال مردم از یک خط داستانی، می تواند باعث طولانی تر شدن آن شود.

خط داستانی استون کلد استیو آستین برابر د راک، یکی از بهترین خط داستانی های تاریخ پرو رسلینگ است
خط داستانی استون کلد استیو آستین برابر د راک، یکی از بهترین خط داستانی های تاریخ پرو رسلینگ است

قوانین پرو رسلینگ

پرو رسلینگ نیز مثل سایر رشته ها قوانین خاص خود را دارد. به دلیل اینکه کشتی حرفه ای ذات متفاوتی نسبت به سایر ورزش ها دارد، قوانین این رشته نیز به چند دسته تقسیم می شود. هر ورزشکار باید به شخصیت خود متعهد باشد و نباید از این کاراکتر خارج شود. یکی از قوانین بسیار مهم پرو رسلینگ، اجرای حرکات و فن ها در چارچوب مشخص است و ورزشکار نباید به هیچ عنوان به حریف خود آسیب بزند و اگر عمدی در کار باشد، می تواند منجر به اخراج کشتی گیر از آن سازمان شود. کشتی گیرها همچنین باید بسیار به اعصاب خود مسلط باشند و به هیچ عنوان با تماشاگران درگیر نشوند.

قوانین مسابقات

کشتی حرفه ای مسابقه های مختلفی دارد. قوانین مسابقه ها با یکدیگر فرق دارند اما یک سری از قوانین هستند که در تمام مسابقه ها برقرار هستند. پیروزی در کشتی حرفه ای به چند صورت امکان پذیر است. رایج ترین راه پیروزی، پین کردن (Pinfall) است که باید کشتی گیر حریف خود را به زمین بزند و در حالی که شانه هایش کامل روی زمین است، داور تا عدد 3 بشمارد تا کشتی گیر پیروز شود.

یکی دیگر از راه های پیروزی، تسلیم کردن (Submission) حریف است. برای این کار کشتی گیر باید کاری کند که حریفش مجبور شود به سرعت دست خود را به زمین بزند و اعلام که دیگر نمی تواند به مبارزه ادامه دهد. اگر حریف در حین تسلیم شدن، خودش را به طناب های رینگ نزدیک کند و دست و پایش را به طناب بزند، داور دو کشتی گیر را از هم جدا می کند.

نمونه ای از پین کردن در کشتی حرفه ای
نمونه ای از پین کردن در کشتی حرفه ای

راه های پیروزی در پرو رسلینگ

2 راه ذکر شده، رایج ترین راه ها برای پیروزی در کشتی حرفه ای هستند اما راه های دیگری نیز وجود دارد. در یک بازی معمولی، کشتی گیرها نمی توانند مدت زیادی خارج از رینگ باشند و اگر از رینک خارج شوند، داور تا 10 می شمارد و اگر کشتی گیر در این مدت وارد رینگ نشود، اصطلاحا Countout می شود. در بازی معمولی، کشتی گیر نمی تواند از وسیله و ابزاری برای ضربه زدن به حریفش استفاده کند و اگر این کار را انجام دهد، Disqualification رخ داده و بازنده اعلام می شود.

ناک اوت هم در کشتی حرفه ای وجود دارد. به این صورت که کشتی گیر به حالتی رسیده که دیگر نمی تواند مسابقه را ادامه دهد و داور دست او را بلند می کند و اگر دستش بیفتد و نتواند آن را حرکت دهد، داور اعلام ناک اوت فنی (Technical Knockout) می کند.

نمونه ای از سابمشین یا همان تسلیم کردن در پرو رسلینگ
نمونه ای از سابمشین یا همان تسلیم کردن در پرو رسلینگ

مسابقه های مختلف پرو رسلینگ

کشتی حرفه ای شامل مسابقات بسیار متنوعی است. حالت عادی این مسابقه، شامل مبارزه دو کشتی گیر در رینگ است و استفاده از وسایل و ابزارهای جانبی و همچنین پین یا سابمیشن در خارج رینگ وجود ندارد. سازمان های مختلف در طول سال ها با ایده های گوناگونی سعی در جذاب کردن این رشته داشته اند. در همین راستا، تنوع مبارزه های کشتی حرفه ای بسیار بالا رفته است. در ادامه به برخی از مهم ترین و جالب ترین مسابقه های پرو رسلینگ می پردازیم. لازم به ذکر است که به دلیل محبوبیت و معروفیت کمپانی WWE، نام این مسابقه ها، همان نام هایی است که این سازمان استفاده می کند.

اکستریم رولز؛ Extreme Rules

مسابقه اکستریم رولز، یکی از پرطرفدارترین مسابقه های پرو رسلنیگ است. در این مسابقه همه کاری آزاد است و کشتی گیرها با کمترین محدود به مبارزه می پردازند. در این مسابقه استفاده از وسایل مختلف مجاز است و کشتی گیرها می توانند حریف خود را به هر طریقی مجازات کنند. تنها محدودیت این بازی، نحوه پیروزی است که پین یا سابمیشن فقط باید درون رینگ صورت بگیرد. البته مسابقه های دیگری مثل اکستریم رولز هستند که این محدودیت را هم ندارند. به عنوان مثال در مسابقه Falls Count Anywhere، کشتی گیرها می توانند حتی بیرون رینگ نیز حریف خود را پین و تسلیم کنند.

در مسابقه اکستریم رولز، استفاده از وسایل مختلف مجاز است و کشتی گیرها می توانند حریف خود را به هر طریقی مجازات کنند
در مسابقه اکستریم رولز، استفاده از وسایل مختلف مجاز است و کشتی گیرها می توانند حریف خود را به هر طریقی مجازات کنند

نردبان؛ Ladder

وقتی صحبت از نردبان می شود، پای ارتفاع به میان کشیده می شود و همین به معنای هیجان بیشتر است. مسابقه نردبان یکی از هیجان انگیزترین و در عین حال خطرناک ترین مسابقه های پرو رسلینگ است. از نردبان در مسابقه های مختلف مانند اکستریم رولز هم استفاده می شود اما مسابقه مخصوص نردبان فرق دارد. در این مسابقه عنوان قهرمانی یا جایزه برنده در بالای رینگ قرار گرفته و کشتی گیر باید با استفاده از نردبان آن را بردارد. رقابت نردبان صحنه های فوق العاده ای در پرو رسلینگ به وجود آورده و مصدومیت های زیادی هم به همراه داشته است.

 مسابقه نردبان یکی از هیجان انگیزترین و در عین حال خطرناک ترین مسابقه های پرو رسلینگ است
مسابقه نردبان یکی از هیجان انگیزترین و در عین حال خطرناک ترین مسابقه های پرو رسلینگ است

مسابقه Hell in a Cell

فرض کنید دو کشتی گیر در یکجا حبس شده اند و هیچ راه فراری وجود ندارد. در کشتی حرفه ای، دو مسابقه وجود دارد که در آن کشتی گیرها در محوطه ای محبوس هستند. یکی از این مسابقه ها Hell in a Cell است که قفس فلزی بزرگی روی رینگ قرار می گیرد و در آن قفل می شود تا کشتی گیرها در داخل آن با یکدیگر مبارزه کنند. در این مسابقه محدودیتی وجود ندارد و البته یک راه فرار هم تعبیه شده است. در خیلی از این مسابقه ها، کشتی گیرها با ضربه به قفس باعث شکسته شدن آن شده اند و در ادامه مبارزه به بیرون قفس کشیده شده است. حتی پیش آمده که کشتی گیرها به بالای این قفس رفته و روی سقف آن با یکدیگر درگیر شده اند. جای تعجبی هم ندارد که در این صورت، شاهد صحنه های ترسناکی هستیم.

در خیلی از مسابقه های Hell in a Cell، کشتی گیرها با ضربه به قفس باعث شکسته شدن آن شده اند و در ادامه مبارزه به بیرون این قفس کشیده شده است
در خیلی از مسابقه های Hell in a Cell، کشتی گیرها با ضربه به قفس باعث شکسته شدن آن شده اند و در ادامه مبارزه به بیرون این قفس کشیده شده است

استیل کیج؛ Steel Cage

مسابقه استیل کیج که همان قفس آهنی معنی می شود، شباهت زیادی به Hell in a Cell دارد اما تفاوت در این است که این قفس کوچک تر است و درست مماس با رینگ طراحی شده است. تنها راه خروج از این قفس، بالا رفتن از آن است. اگر کشتی گیر بتواند زودتر از حریف خود از این قفس فرار کند، برنده می شود. راه دیگری پیروزی در استیل کیج، همان پین و سابمیشن است.

استیل کیج شباهت زیادی به Hell in a Cell دارد اما تفاوت در این است که این قفس کوچک تر است و درست مماس با رینگ طراحی شده است
استیل کیج شباهت زیادی به Hell in a Cell دارد اما تفاوت در این است که این قفس کوچک تر است و درست مماس با رینگ طراحی شده است

مسابقه Elimination Chamber

ذات مسابقه Elimination Chamber مثل Hell in a Cell است اما تفاوت هایی در این مسابقه وجود دارد. Elimination Chamber مسابقه ای است که در آن 6 کشتی گیر شرکت می کنند. 4 محفظه در این قفس طراحی شده که 4 کشتی گیر در ابتدای مسابقه داخل آن قرار می گیرند و حق ورود به مبارزه را ندارند. 2 کشتی گیر دیگر مسابقه را شروع می کنند و سپس به مرور، 4 کشتی گیر دیگر وارد مسابقه می شوند. کشتی گیرها یکی یکی از همان روش های ذکر شده حذف می شوند تا در پایان یک کشتی گیر به عنوان برنده معرفی شود.

مسابقه Elimination Chamber با حضور 6 کشتی گیر برگزار می شود
مسابقه Elimination Chamber با حضور 6 کشتی گیر برگزار می شود

رویال رامبل؛ Royal Rumble

یکی از محبوب ترین و خاص ترین مسابقه های پرو رسلینگ، رویال رامبل است. در این مسابقه که معمولا با حضور 20 یا 30 کشتی گیر برگزار می شود، در ابتدا دو کشتی گیر با یکدیگر مبارزه می کنند. به مرور سایر کشتی گیرها یکی پس از دیگری وارد رینگ می شوند. در رویال رامبل، کشتی گیر باید در رینگ بماند و سعی کند تا سایر کشتی گیرها را از رینگ خارج کند. هر کشتی گیری که توسط فرد دیگری بیرون از رینگ بیفتد، حذف می شود و دیگر اجازه ورود به رینگ را ندارد. البته باید توجه شود که کشتی گیر اگر خودش از رینگ خارج شود، حساب نیست و حتما باید یکی دیگر او را به خارج رینگ بیندازد. در پایان آخرین کشتی گیری که باقی بماند، برنده رویال رامبل می شود.

در رویال رامبل، کشتی گیر باید در رینگ بماند و سعی کند تا سایر کشتی گیرها را از رینگ خارج کند
در رویال رامبل، کشتی گیر باید در رینگ بماند و سعی کند تا سایر کشتی گیرها را از رینگ خارج کند

سازمان های پرو رسلینگ

سازمان های زیادی در دنیا وجود دارند که مسابقه های پرو رسلینگ برگزار می کنند. امروزه می توان در اکثر کشورها سازمان های رسمی یا غیر رسمی پرو رسلینگ را پیدا کرد. کشورهای آمریکا، ژاپن و مکزیک از مهم ترین کشورها در این زمینه به شمار می روند و سازمان ها یا اصطلاحا پروموشن های (Promotion) این کشورها از بهترین های پرو رسلینگ به شمار می روند. همانطور که ذکر شد، سازمان های پرو رسلینگ بسیار زیاد است که در ادامه به معروف ترین آن ها اشاره می شود.

WWE

کمپانی WWE که مخفف World Wrestling Entertainment است، در حال حاضر معتبرترین و معروف ترین سازمان پرو رسلینگ در دنیا است. این کمپانی در سال 1953 افتتاح شد و تا به امروز بارها نام خود را تغییر داده است. اکثر چهره های بزرگ پرو رسلینگ سابقه همکاری با WWE را دارند. معروف ترین کشتی گیرهای دنیا که نام آن ها سر زبان ها افتاده، در این کمپانی فعالیت کرده اند. WWE که یک سازمان آمریکایی به شمار می رود، تنها کمپانی کشتی حرفه ای است که ارزش آن به یک میلیارد دلار می رسد.

کمپانی WWE، بزرگ ترین کمپانی پرو رسلینگ دنیا است
کمپانی WWE، بزرگ ترین کمپانی پرو رسلینگ دنیا است

AEW

یکی از جدیدترین پروموشن های پرو رسلینگ، کمپانی All Elite Wrestling و به اختصار AEW است. این سازمان در سال 2019 تاسیس شد و مالک آن تونی خان است که پسر شهید خان، میلیاردر پاکستانی-آمریکایی است. AEW با اقدام های برخی از کشتی گیرهای سازمان های دیگر تشکیل شد و از همان ابتدا هدف این سازمان، رقابت با WWE بود. ستاره های بسیار زیادی در همین مدت کم به AEW رفته اند و این سازمان به سرعت پیشرفت کرد. AEW محدودیت های فراوان WWE را ندارد و به همین دلیل خیلی سریع توانست میان طرفداران پرو رسلینگ محبوب شود. این سازمان در حال حاضر دومین پروموشن بزرگ پرو رسلینگ آمریکا به شمار می رود.

کمپانی AEW محدودیت های فراوان WWE را ندارد و به همین دلیل خیلی سریع توانست میان طرفداران پرو رسلینگ محبوب شود
کمپانی AEW محدودیت های فراوان WWE را ندارد و به همین دلیل خیلی سریع توانست میان طرفداران پرو رسلینگ محبوب شود

NJPW

ژاپن 2 پروموشن معروف دارد: NJPW و AJPW. کمپانی NJPW در سطح جهان معروف تر است و بزرگ ترین سازمان پرو رسلینگ کشور ژاپن به شمار می رود. NJPW از تمام دنیا کشتی گیر می گیرد و ستاره های این کمپانی تنها به ژاپنی ها محدود نمی شود. برای دیده شدن در سطح جهانی، NJPW با پروموشن های دیگر از جمله WWE و AEW سابقه همکاری دارد که بسیاری از کشتی گیرهای این کمپانی نیز سابقه حضور در سازمان های دیگر را نیز دارند.

کمپانی NJPW، معروف ترین و بزرگ ترین پروموشن پرو رسلینگ ژاپن است
کمپانی NJPW، معروف ترین و بزرگ ترین پروموشن پرو رسلینگ ژاپن است

Impact Wrestling

کمپانی Impact Wrestling که در سال 2002 با نام TNA تاسیس شد، سال ها از بهترین پروموشن های پرو رسلینگ بود و تا اواخر دهه 2010، دومین سازمان بزرگ پرو رسلینگ در آمریکا به شمار می رفت. Impact Wrestling رقیب خوبی برای WWE بود و کشتی گیرهای معروفی سابقه حضور در این سازمان را دارند. مشکلات مالی این کمپانی باعث شد تا Impact Wrestling افت شدیدی داشته باشد اما به تازگی شرایط این سازمان بهتر شده است. Impact Wrestling به رینگ 6 ضلعی خود معروف بود که جو خاصی داشت.

کمپانی Impact Wrestling، سال ها رقیب WWE بود
کمپانی Impact Wrestling، سال ها رقیب WWE بود

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *