2

اسنوکر قهرمانی جهان

مسابقات اسنوکر قهرمانی جهان

مسابقات اسنوکر قهرمانی جهان، مهم ترین مسابقات سالانه اسنوکر به شمار می رود. در این مطلب نگاهی داریم به این مسابقات.

در یک فصل اسنوکر، مسابقات و تورنمنت های بسیاری برگزار می شود اما هیچکدام از این مسابقات به پای مسابقات قهرمانی جهان نمی رسند. قدیمی ترین، معتبرترین و مهم ترین تورنمنت سالانه اسنوکر، مسابقات قهرمانی جهان یا همان World Championship است. در این مطلب نگاهی داریم به تاریخچه، نحوه برگزاری و رکوردهای این مسابقات.

تماشای ویدیو در یوتیوب

تاریخچه مسابقات اسنوکر قهرمانی جهان

مسابقات اسنوکر قهرمانی جهان، قدیمی ترین مسابقات اسنوکر است که تا به امروز همچنان برگزار می شود. اولین بار در سال 1927، این رقابت ها با نام مسابقات قهرمانی اسنوکر حرفه ای آغاز به کار کرد. این مسابقات با حضور 10 بازیکن شروع شد و در سال های آتی، تغییرات مختلفی به خود دید.

در سال 1935 نام این تورنمنت به مسابقات قهرمانی اسنوکر حرفه ای جهان تغییر کرد و از سال 1937، مسابقاتی مقدماتی برای این تورنمنت درنظر گرفته شد تا برخی بازیکنان از این طریق جواز حضور در مسابقات جهانی را پیدا کنند. به دلیل جنگ جهانی دوم، این مسابقات از سال 1941 تا 1945 برگزار نشد.

به دلیل اختلاف میان اتحادیه بازیکنان حرفه ای بیلیارد (PBPA) و اتحادیه بیلیارد و شورای نظارت (BACC)، تورنمنت قهرمانی جهان مجددا دچار وقفه ای شد و از سال 1958 تا 1963 خبری از این مسابقات نبود. PBPA نیز از سال 1952 تا 1957 تورنمنتی غیر رسمی با نام World Professional Match-play Championship برگزار کرد.

عصر مدرن اسنوکر

از سال 1969 تغییر بزرگی در مسابقات اسنوکر قهرمانی جهان به وجود آمد و عصر مدرن این رشته شروع شد. از این سال این مسابقات به صورت حذفی و با حضور 8 بازیکن برگزار شد. تغییرات فرمت و برگزاری مسابقات جهانی اسنوکر ادامه داشت تا اینکه در سال 1977، سرانجام خانه جدید و ثابتی برای این مسابقات تعیین شد. از سال 1977 تا به امروز سالن کروسیبل (Crucible) شهر شفیلد انگلیس، میزبان مسابقات اسنوکر قهرمانی جهان است.

از سال 1977 تا به امروز سالن کروسیبل (Crucible) شهر شفیلد انگلیس، میزبان مسابقات اسنوکر قهرمانی جهان است
از سال 1977 تا به امروز سالن کروسیبل (Crucible) شهر شفیلد انگلیس، میزبان مسابقات اسنوکر قهرمانی جهان است

نحوه برگزاری مسابقات اسنوکر قهرمانی جهان

فرمت مسابقات جهانی اسنوکر بارها دچار تغییر شده ولی از سال 1982 نحوه برگزاری این مسابقات ثابت مانده است. در حال حاضر 32 بازیکن جواز حضور در این رقابت ها را پیدا می کنند که 16 بازیکن برتر رنکینگ اسنوکر به صورت مستقیم وارد جدول اصلی مسابقات می شوند و 16 بازیکن نیز باید از طریق مسابقات مقدماتی به دور اصلی برسند. مدافع عنوان قهرمانی همیشه به عنوان سید 1 وارد این مسابقات می شود.

راند اول مسابقات اسنوکر قهرمانی جهان در 19 فریم برگزار می شود که طی 2 جلسه است. راند دوم و یک چهارم نهایی در 25 فریم است و 3 جلسه را شامل می شود. نیمه نهایی و فینال در 4 جلسه برگزار می شوند و به ترتیب 33 و 35 فریم هستند.

سالن کروسیبل شهر شفیلد
سالن کروسیبل شهر شفیلد

جوایز نقدی

جوایز نقدی مسابقات جهانی اسنوکر، بیشترین در میان تمام مسابقات سالانه اسنوکر به شمار می رود. مجموع جوایز نقدی این مسابقات در سال 2022 به 2.395.000 پوند می رسد. جایزه قهرمان این رقابت ها 500 هزار پوند است و نایب قهرمان نیز به 200 هزار پوند می رسد. مثل تمام مسابقات اسنوکر، این تورنمنت نیز به بیشترین بریک مسابقات جایزه می دهد. بیشترین بریک 15 هزار پوند جایزه دارد و بریک 147 نیز شامل 40 هزار پوند می شود.

رکوردهای مسابقات اسنوکر قهرمانی جهان

تا به امروز 20 کشور مختلف، حداقل یک نماینده در مسابقات قهرمانی جهان اسنوکر داشته اند. با صعود حسین وفایی به دور اصلی این مسابقات در سال 2022، ایران به بیستمین کشوری تبدیل شد که در این مسابقات نماینده دارد. تا به امروز 7 کشور مختلف در این رقابت ها به قهرمانی رسیده اند و تعجبی هم ندارد که بیشترین قهرمانی برای بریتانیا است.

بیشتر بخوانید:

اگر دوره قبل از عصر مدرن این مسابقات را درنطر بگیریم، جو دیویس که خود یکی از موسسان این مسابقات بود، با 15 قهرمانی، رکورددار بیشترین قهرمانی در این مسابقات است. دیویس از سال 1927 تا 1940 در 14 دوره متوالی قهرمان شد و سپس در سال 1946 نیز پانزدهمین قهرمانی اش را کسب کرد. دیویس هیچگاه در این مسابقات شکست نخورد.

جو دیویس از سال 1927 تا 1940 در 15 دوره متوالی قهرمان شد و هیچگاه در این مسابقات شکست نخورد
جو دیویس از سال 1927 تا 1940 در 15 دوره متوالی قهرمان شد و هیچگاه در این مسابقات شکست نخورد

در دوره مدرن اسنوکر، هیچ اسنوکربازی به اندازه استیون هندری و رانی اُسالیوان نتوانسته در این مسابقات قهرمان شود. هندری و اُسالیوان 7 بار جام این مسابقات را در کروسیبل بالای سر بردند که بیشتر از 6 قهرمانی ری ریردن و استیو دیویس است. هندری رکورد قهرمانی متوالی در دوره مدرن را هم در اختیار دارد. او از سال 1992 تا 1996 در 5 دوره متوالی قهرمان شد. اُسالیوان نیز با 46 سال، مسن ترین قهرمان تاریخ این رقابت ها است.

با درنظر گرفتن دوره کلاسیک و مدرن، تا به امروز 13 اسنوکرباز توانسته اند بیشتر از یکبار قهرمان مسابقات جهانی اسنوکر شوند. لیست این اسنوکربازها را در جدول زیر مشاهده می کنید.

#اسنوکربازکشورتعداد قهرمانی
1جو دیویسانگلیس15
2فرد دیویسانگلیس8
جان پالمنانگلیس8
4استیون هندریاسکاتلند7
رانی اُسالیوانانگلیس7
6استیو دیویسانگلیس6
ری ریردنولز6
8جان هیگینزاسکاتلند4
مارک سلبیانگلیس4
10مارک ویلیامزولز3
جان اسپنسرانگلیس3
12والتر دانلدسناسکاتلند2
الکس هیگینزایرلند شمالی2
در دوره مدرن اسنوکر، هیچ اسنوکربازی به اندازه رانی اُسالیوان (سمت راست) و استیون هندری (سمت چپ) نتوانسته در این مسابقات قهرمان شود
در دوره مدرن اسنوکر، هیچ اسنوکربازی به اندازه رانی اُسالیوان (سمت راست) و استیون هندری (سمت چپ) نتوانسته در این مسابقات قهرمان شود

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  1. رضا گفت:

    رونی سالیوان قهرمان این دوره خواهد شد بی شک و فینال هم بین مارک ویلیامز و سالیوان خواهد بود.

  2. ایمان گفت:

    نفر بعدی که اسمش میره تولیست منم?