0

شوکه کننده ترین شکست های تاریخ ورزش

شوکه کننده ترین شکست های تاریخ ورزش

شکست های شوکه کننده زیادی تا به امروز در دنیای ورزش رقم خورده که برخی از آن ها در تاریخ ورزش حک شده است. نگاهی داریم به شوکه کننده ترین شکست های تاریخ ورزش.

در تاریخ ورزش شکست های زیادی وجود داشته که کسی انتظار آن ها را نداشته است. شکست هایی که ابتدا یک پیروزی آسان و مقتدرانه به نظر می آمدند اما با غافلگیر کردن همه، به نتایجی کاملا شوکه کننده و خلاف انتظار همه تبدیل شده اند. به بهانه شکست ایتالیا از مقدونیه شمالی و نرسیدن قهرمان اروپا به جام جهانی 2022، نگاهی داریم به برخی از شوکه کننده ترین شکست های تاریخ ورزش و رشته های مختلف را بررسی می کنیم.

شکست مایک تایسن برابر باستر داگلاس

11 فوریه 1990، شهر توكيو ميزبان يكى از ماندگارترين مبارزه هاى تاريخ بوكس بود. مايک تايسن به عنوان قهرمان بلامنازع بوكس سنگين وزن جهان و با 3 عنوان WBA، WBC و IBF وارد اين مسابقه شد. در طرف ديگر، جيمز داگلاس كه به باستر داگلاس معروف بود، بعد از 3 سال بار ديگر اين شانس را داشت تا سر يک عنوان معتبر مبارزه كند. پيشبينى ها همه از برد راحت تايسن خبر مى دادند. حتى بسيارى از كارشناس ها از اين مى گفتند كه تايسن يک برد سريع ٩٠ ثانيه اى ديگر كسب خواهد كرد.

شرايط مسابقه اما بسيار متفاوت با چيزى كه همه انتظار داشتند بود. داگلاس از همان ابتدا بسيار جسور و نترس مبارزه كرد و در راندهاى ميانى نشان داد كه حريف سرسختى است. على رغم اينكه تايسن در راند هاى پايانى قوى ظاهر شد و در راند هشتم هم فاصله اى تا برد نداشت، اما در راند دهم اين داگلاس بود كه موفق به ناک اوت تايسن شد تا بعد از 37 پيروزى متوالى، اولين شكست دوران حرفه اى مايک تايسن و بزرگ ترين شگفتى تاريخ بوكس رقم بخورد. جالب است بدانيد كه شانس برد داگلاس در اين مسابقه 1-42 بود. به باور بسیاری، این شوکه کننده ترین شکست های تاریخ ورزش است.

به باور بسیاری، شکست مایک تایسن برابر باستر داگلاس، شوکه کننده ترین شکست تاریخ ورزش است
به باور بسیاری، شکست مایک تایسن برابر باستر داگلاس، شوکه کننده ترین شکست تاریخ ورزش است

شکست انگلیس برابر آمریکا در جام جهانی 1950

انگلیس برای اولین بار در جام جهانی 1950 به میدان رفت. سه شیرها همواره خود را خالق فوتبال نامیده اند و پیشبینی می شد که کار بسیار راحتی برابر آمریکایی داشته باشند که اکثر بازیکنان آن، حرفه دیگری داشتند و به صورت نیمه وقت فوتبال بازی می کردند. حتی امروز نیز برعکس انگلیسی ها، آمریکایی ها اهمیت چندانی به فوتبال نمی دهند و در سال 1950، فوتبال به هیچ عنوان جایی میان ورزش های محبوب این کشور نداشت.

مستطیل سبز اما همیشه جایی بوده که معجزه های فراوانی در آن خلق شده و 29 جون 1950 نیز یکی از این روزها بود. برخلاف اکثر پیشبینی ها که شانسی برای آمریکا قائل نبودند، این تیم توانست با تک گل بازیکن اهل هائیتی خود، انگلیس را شکست دهد تا یکی از شوکه کننده ترین شکست های تاریخ فوتبال و ورزش را رقم بزند.

انگلیس قبل از این بازی به 23 برد، 3 تساوی و تنها 4 شکست رسیده بود
انگلیس قبل از این بازی به 23 برد، 3 تساوی و تنها 4 شکست رسیده بود

شکست سیاتل سوپرسانیکس برابر دنور ناگتس

فرمت پلی آف لیگ NBA و در مجموع میجر لیگ های آمریکا به شکلی است که تیمی که بهترین رده را در فصل عادی کسب کرده (سید 1)، به مصاف تیمی می رود که با ضعیف ترین رده به پلی آف رسیده است (سید 8). به همین دلیل کمتر کسی انتظار شگفتی در راند اول و بازی تیم سید 1 با تیم سید 8 دارد. با این حال در پلی آف 1994، شگفتی بزرگی رقم خورد.

سیاتل سوپرسانیکس که با رکورد 19-63، بهترین رکورد لیگ را در اختیار داشت، برابر دنور ناگتس سید 8 قرار گرفت. سوپرسانیکس 2 بازی ابتدایی را پیروز شد. با توجه به فرمت آن زمان، تنها نیاز به یک پیروزی دیگر برای صعود داشت اما در کمال تعجب، 3 بازی بعدی را ناگتس با عملکرد مثال زدنی دیکمبه موتومبو به سود خود به پایان رساند تا به اولین تیم سید 8 تاریخ NBA تبدیل شود که موفق به شکست تیم سید 1 می شود.

دیکمبه موتومبو نقش پر رنگی در پیروزی تاریخی دنور ناگتس داشت
دیکمبه موتومبو نقش پر رنگی در پیروزی تاریخی دنور ناگتس داشت

روبرتا وینچی مانع فصل تاریخی سرینا ویلیامز

شگفتی و شکست های شوکه کننده در تنیس زنان به وفور دیده می شود اما شکست سرینا ویلیامز برابر روبرتا وینچی در نیمه نهایی یو اس اپن 2015، یکی از شوکه کننده ترین شکست های تاریخ تنیس است. ویلیامز در آن زمان بانوی شماره یک تنیس جهان بود. او ضمن ثبت 37 پیروزی متوالی در مسابقات گرند اسلم، هر 3 گرند اسلم فصل را کسب کرده بود و امید زیادی داشت تا به کلندر اسلم برسد.

با توجه به فرم استثنایی ویلیامز، می توان به جرئت ادعا کرد که کسی هیچ شانسی برای تنیسور ایتالیایی قائل نبود اما جمعیت حاضر در ورزشگاه آرتور اش، شاهد نتیجه ای غافلگیرکننده بودند. روبرتا وینچی 32 ساله در 3 ست موفق به شکست حریف نامدار خود شد تا جهان تنیس را در شوک فرو ببرد و یکی از شوکه کننده ترین شکست های تاریخ ورزش را رقم بزند.

روبرتا وینچی به 37 پیروزی متوالی سرینا ویلیامز در مسابقات گرند اسلم پایان داد
روبرتا وینچی به 37 پیروزی متوالی سرینا ویلیامز در مسابقات گرند اسلم پایان داد

معجزه روی یخ

در سال 1980، خبرى از بازيكنان حرفه اى و به طبع ستاره هاى NHL در المپيک زمستانى نبود. به همین دلیل آمريكا بايد با بازيكنان آماتور و دانشگاهى در اين مسابقات شركت مى كرد. مثل ساير رشته ها، شوروى توانسته بود بازيكنان حرفه اى خود را آماتور جلوه دهد. شوروی با اختلاف قدرت اول هاكى روى يخ المپيک به شمار مى رفت تا جايى كه از المپيک 1964 تا 1988، به 6 مدال طلا رسيد. استثنا اما 1980 بود؛ جايى كه آمريكا ميزبان بود.
شوروى قهرمان 4 دوره اخير هاكى روى يخ المپيک بود. حتى در سال 1979 نيز توانسته بود تيم آل استار NHL را 0-6 شكست دهد! آمريكا كه ميانگين سنى تيمش كمى بيشتر از 21 سال بود نيز چند روز قبل از شروع مسابقات، در ديدارى دوستانه، 10 گل از شوروى دريافت كرد. به نظر مى رسيد كه پنجمين طلاى متوالى شوروى قطعى باشد.

با اين حال تيم جوان هرب بروكس، توانست به عنوان تيم دوم راهى مرحله دوم مسابقات شود. اينجا خبرى از بازى هاى حذفى نبود. فرمت مسابقات به اين شكل بود كه هر تيم بايد با 2 تيم صعود كرده از گروه ديگر بازى مى كرد تا قهرمان از ميان 4 تيم حاضر در دور نهايى مشخص شود. يكى از اين بازى ها، تقابل شوروى و آمريكاى ميزبان بود.

على رغم تمام پيشبينى ها و با اينكه آمريكا 3 بار از شوروى عقب افتاد، درنهايت اما توانست 3-4 اين بازى را پيروز شود تا يكى از شوکه کننده ترین شکست های تاریخ ورزش را رقم بزند كه به Miracle on Ice (معجزه روى يخ) معروف شد. آمريكا در ادامه با شكست فنلاند توانست قهرمان المپيک شود. قهرمانى سال 1980 آمريكا، تا به امروز آخرين قهرمانى اين كشور در هاكى روى يخ مردان المپيک به شمار مى رود!

 قهرمانى سال 1980 آمريكا، تا به امروز آخرين قهرمانى اين كشور در هاكى روى يخ مردان المپيک به شمار مى رود
قهرمانى سال 1980 آمريكا، تا به امروز آخرين قهرمانى اين كشور در هاكى روى يخ مردان المپيک به شمار مى رود

18 پیروزی و شکست در سوپربول

بدون شکست قهرمان شدن، ماموریتی فوق العاده دشوار در فوتبال آمریکایی و لیگ NFL است. تنها تیمی که موفق به انجام این کار شده، میامی دالفینز در سال 1972 بود. در آن زمان اما فصل عادی شامل 14 بازی بود و دالفینز وقتی قهرمان شد، 17 بازی را برده بود. 35 سال بعد اما نیوانگلند پتریتس این شانس را داشت تا از رکورد دالفینز عبور کند.

پتریتس در فصل عادی که حالا شامل 16 بازی بود، بدون شکست به کار خود پایان داد و با 16 پیروزی متوالی به پلی آف رسید. بعد از 2 پیروزی دیگر، پتریتس توانست به رکورد 0-18 برسد و رسما از رکورد دالفینز عبور کند اما این رکورد بدون قهرمانی فایده نداشت. در حالی که تمام آمریکا به چهارمین قهرمانی تام بریدی و یارانش باور داشتند، نیویورک جاینتس به رهبری ایلای منینگ، همه را شوکه کرد. جاینتس ضمن شکست پتریتس، آن ها را در یک قدمی کسب سوپربول و ثبت فصلی رویایی، ناکام گذاشت. شکست پتریتس، یکی از شوکه کننده ترین شکست های تاریخ ورزش به شمار می رود.

نیوانگلند پترینس با رکورد 1-18 به کار خود پایان داد و قهرمان نشد
نیوانگلند پترینس با رکورد 1-18 به کار خود پایان داد و قهرمان نشد

اولین و آخرین شکست بین المللی الکساندر کارلین

بعد از کسب ده ها مدال طلا و سلطنت و بی چون و چرا بر دنیای کشتی، الکساندر کارلین به فینال المپیک سیدنی رسیده بود تا چهارمین مدال طلای خود را نیز کسب کند. کارلین در 888 مسابقه، فقط یکبار شکست خورده بود که آن هم در مسابقات داخلی بود. بعید بود چیزی مانع یک افتخار دیگر برای کارلین شود. او در 6 سال اخیر حتی یک امتیاز هم به حریفان خود نداده بود!

شرایط فینال اما فرق داشت. الکساندر کارلین به دلیل اینکه صبح روز فینال 2 بار روی تشک آمده بود، خسته تر از حریف آمریکایی خود بود. کارلین آن تسلط همیشگی را نداشت. به لطف قانون کلینچ و عدم توانایی کارلین در اجرای فن، گاردنر به یک امتیاز رسید و تا پایان مسابقه این تک امتیاز را حفظ کرد تا یکی از شوکه کننده ترین شکست های تاریخ المپیک را رقم بزند.

الکساندر کارلین بعد از این شکست با رکورد 2-887 از ورزش حرفه ای بازنشسته شد
الکساندر کارلین بعد از این شکست با رکورد 2-887 از ورزش حرفه ای بازنشسته شد

معجزه برن

تنها چند سال از اتمام جنگ جهانی دوم می گذشت. کشور آلمان به دو قسمت تقسیم شده بود و شرایط بسیار سختی را سپری می کرد. فوتبال از معدود امیدهای آلمان غربی بود اما قدرت نمایی مجارهای جادویی، شانسی برای کشورهای دیگر جهت کسب افتخار در جام جهانی 1954 باقی نمی گذاشت. مجارستان با اختلاف قوی ترین تیم ملی آن زمان بود و نسل طلایی این کشور، امید فراوانی به قهرمانی در جام جهانی سوئیس داشت.

مجارستان در 31 بازی متوالی به پیروزی رسیده بود و در 5 سال گذشته طعم هیچ شکستی را نچشیده بود. مجارها در این مدت قهرمان المپیک شدند، انگلیس را 1-7 مجازات کردند و در مرحله گروهی جام جهانی 1954 نیز موفق به شکست 3-8 آلمان غربی شدند. وقتی مجارستان و آلمان غربی مجددا در فینال مقابل یکدیگر قرار گرفتند، پیشبینی می شد که مجارها به راحتی یک برد دیگر کسب کنند و قهرمان شوند.

مجارستان در 8 دقیقه ابتدایی 2 گل به ثمر رساند. یکی از گل ها را کاپیتان این تیم یعنی فرانس پوشکاش وارد دروازه آلمان غربی کرد. تنها در عرض 10 دقیقه، آلمان غربی به طرز عجیبی توانست 2 گل را جبرا کند. ژرمن ها در دقیقه 84 نیز یک گل دیگر به ثمر رساندند تا ضمن ثبت یک کامبک رویایی، جهان فوتبال و ورزش را در شوک فرو ببرد و قهرمان جام جهانی شود. این نتیجه، یکی از شوکه کننده ترین شکست های تاریخ ورزش حساب می شود.

معجزه در برن، یکی از شگفتی های تاریخ فوتبال نیز به شمار می رود
معجزه در برن، یکی از شگفتی های تاریخ فوتبال نیز به شمار می رود

وقتی راجر فدرر غافلگیر شد

دهه اول قرن بیست و یکم را بدون شک باید به نام راجر فدرر زد. نابغه سوئیسی در بین سال های 2003 تا 2009، در اوج به سر می برد. او در این مدت توانست 15 عنوان گرند اسلم از جمله 6 ویمبلدون و 5 یو اس اپن کسب کند. فدرر به عنوان مرد شماره یک تنیس دنیا وارد یو اس اپن 2009 شد. او 2 گرند اسلم قبلی سال را کسب کرده بود و در 5 دوره اخیر این رقابت ها نیز قهرمان شده بود.

طبق انتظار، فدرر تا فینال رفت و سومین عنوان او در سال 2009 و ششمین عنوان متوالی اپن آمریکا، بسیار محتمل بود. تنیسور سوئیسی اما در فینال غافلگیر شد. او در دیداری طولانی و طاقت فرسا، 3-2 مغلوب خوان مارتین دل پوترو آرژانتینی شد که به عنوان سید 6 وارد این مسابقات شده بود. فدرر که با اختلاف بخت نخست قهرمانی بود، فینال را واگذار کرد و دیگر هیچگاه نتوانست در نیویورک جام یو اس اپن را بالای سر ببرد.

یو اس اپن 2009، اولین و آخرین قهرمانی خوان مارتین دل پوترو در مسابقات گرند اسلم بود
یو اس اپن 2009، اولین و آخرین قهرمانی خوان مارتین دل پوترو در مسابقات گرند اسلم بود

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *