پست های فوتبال آمریکایی بسیار تنوع بالایی دارند. در این مطلب پست های مختلف این ورزش را توضیح می دهیم تا بیشتر با فوتبال آمریکایی آشنا شوید.
بعد از دانستن قوانین ابتدایی و آشنا شدن بیشتر با فوتبال آمریکایی، باید با پست های مختلف این رشته آشنا شوید تا تماشای مسابقات فوتبال آمریکایی برای شما راحت تر شود و بیشتر از این ورزش لذت ببرید. فوتبال آمریکایی پست های بسیار زیادی دارد که در ابتدا می توانند گیج کننده باشند اما به مرور برای شما عادی خواهند شد. در این مطلب نگاه کاملی داریم به پست های فوتبال آمریکایی.
نحوه قرار گرفتن بازیکنان در زمین
همانطور که در قوانین فوتبال آمریکایی توضیح داده شد، تیم های هجومی و دفاعی فوتبال آمریکایی از یکدیگر جدا هستند و وقتی تیمی صاحب توپ است، بخش حمله کننده وارد زمین می شود و تیم مقابل باید با بازیکنان دفاعی خود بازی کند. علاوه بر تیم های هجومی و دفاعی، تیم های ویژه یا همان Special Teams نیز در فوتبال آمریکایی وجود دارد که وظیفه این تیم ها، شروع بازی، پانت و فیلد گل است. در تصویر زیر، می توانید نحوه قرار گرفتن تیم های هجومی و دفاعی در یک بازی فوتبال آمریکایی را مشاهده کنید.
پست های فوتبال آمریکایی؛ تیم هجومی
تیم هجومی این وظیفه را دارد تا توپ را به جلو ببرد و امتیاز کسب کند. خط هجومی فوتبال آمریکایی از 2 بخش تشکیل شده است: بخش جلو و بخش عقب. بخش جلو آفنسیو لاین نام دارد که شامل سنتر، آفنسیو گارد و آفنسیو تکل می شود. بخش دوم هم شامل کوارتربک، رانینگ بک، واید رسیور و تایت اند است. اکنون نگاهی داریم به بازیکنان تیم هجومی فوتبال آمریکایی.
سنتر (Center)
سنتر همان بازیکنی است که هر دفعه توپ را از میان پاهایش به سمت عقب و کوارتربک پاس می دهد. این پست در وسط آفنسیو لاین قرار دارد و مثل سایر بازیکنان آفنسیو لاین، وظیفه اش دفاع در برابر بازیکنان حریف است و باید مانع آن ها شود تا به کوارتربک نرسند. سنترها معمولا بازیکنانی هستند که با سایر بازیکنان آفنسیو لاین صحبت می کند و تغییراتی در چینش بازیکنان این خط ایجاد می کنند.
آفنسیو گارد (Offensive guard)
2 بازیکن در این پست فعالیت می کنند. دو گارد هجومی دقیقا در کنار سنتر قرار دارند؛ یکی سمت راست و یکی سمت چپ سنتر. گاردها نیز وظیفه بلاک کردن بازیکنان حریف را دارند. معمولا در نقشه های هجومی، گاردها مثل یک دیوار برای بازیکن صاحب توپ عمل می کنند و باعث می شوند تا مسیر بازیکن صاحب توپ که معمولا رانینگ بک است، هموارتر شود و او بتواند مسیر بیشتری را طی کند.
آفنسیو تکل (Offensive tackle)
دو تکل در کنار گاردها قرار دارند. کار تکل ها به طور ویژه حفاظت از کوارتربک است و باید مانع بازیکنانی شوند از کناره ها می خواهند به سمت کوارتربک بروند. مثل گاردها، از تکل ها نیز در نقشه های هجومی استفاده می شود و آن ها باید راه را برای بازیکن صاحب توپ، هموار کنند. آفنسیو تکل ها معمولا بازیکنان قد بلند و سریع تری نسبت به گاردها هستند و دلیل آن هم فعالیت بیشتر آن ها برای دفاع از کوارتربک است.
کوارتربک (Quarterback)
کوارتربک مغز یک تیم به شمار می رود. همواره از کوارتربک ها به عنوان مهم ترین و با ارزش ترین بازیکنان یک تیم یاد می شود. کوارتربک بازیکنی است که پشت آفنسیو لاین قرار دارد و توپ را از سنتر دریافت می کند. این کوارتربک است که یک حمله را طراحی می کند. او می تواند یک پاس برای دریافت کننده ها ارسال کند، توپ را به رانینگ بک بدهد و یا خودش با توپ بدود و اصطلاحا راش کند. کوارتربک به طور مستقیم با مربی در تماس است و نقشه های هجومی او را پیاده می کند. این کوارتربک است که یک تیم را به جلو می برد و وظیفه دارد تا تیم هجومی را رهبری کند.
رانینگ بک (Running back)
رانینگ بک یکی از مهم ترین پست های فوتبال آمریکایی است.این پست پشت آفنسیو لاین و معمولا پشت کوارتربک قرار دارد. وظیفه رانینگ بک این است که توپ را بگیرد و با سرعت به سمت جلو بدود. رانینگ بک ها باید بازیکنان تنومند و سرعتی باشند زیرا در مسیر خود با بازیکنان حریف مواجه می شوند که می خواهند مانع آن ها شوند. هنگامی که تیم هجومی می خواهد راش برود و به فکر پاس نیست، کوارتربک توپ را به رانینگ بک می دهد و او راش می رود. استفاده از رانینگ بک برای مسافت های کم بسیار رایج است.
واید رسیور (Wide receiver)
واید رسیور سلاح اصلی کوارتربک به شمار می رود و یکی از مهم ترین پست های فوتبال آمریکایی است. بازیکنان این پست در گوشه های زمین قرار دارند و هدف شان این است که به سرعت رو به جلو حرکت کنند تا کوارتربک توپ را برای آن ها ارسال کنند و بتوانند آن را دریافت کنند. واید رسیورها سرعت بسیار زیادی دارند و باید خودشان را از دست مدافع های حریف دور کنند تا بتوانند پاس کوارتربک را بگیرند. برخی مواقع از واید رسیوها نیز به عنوان رانینگ بک استفاده می کنند تا توپ را با راش کردن جلو ببرند اما وظیفه اصلی واید رسیور، دریافت یا همان کچ توپ از کوارتربک است.
تایت اند (Tight end)
در نگاه اول تایت اند شبیه به پست واید رسیور است اما این پست تفاوت های خود را دارد. می توان تایت اند را یک واید رسیور با قدرت دفاعی نامید. این بازیکنان در کنار تکل ها قرار می گیرند و علاوه بر اینکه وظیفه دریافت توپ از کوارتربک را دارند، در بسیاری از مواقع به کوارتربک و رانینگ بک ها نیز کمک می کنند و با سد کردن راه مدافع های حریف، مثل یک بازیکن دفاعی عمل می کنند. تایت اندها به دلیل اینکه در کارهای دفاعی نیز شرکت می کنند، بازیکنان قدرتمندی هستند و جثه بزرگ تری نسبت به واید رسیورها دارند.
پست های فوتبال آمریکایی؛ تیم دفاعی
تیم دفاعی یکی دیگر از پست های اصلی فوتبال آمریکایی است که وظیفه دارد تا جلوی تیم هجومی حریف را بگیرد و مانع کسب امتیاز توسط آن ها شود. مثل بخش هجومی، بخش دفاعی فوتبال آمریکایی نیز شامل 2 قسمت می شود. بخش دیفنسیو لاین که که شامل دیفنسیو تکل، دیفنسیو اند و لاین بکرها می شود و بخش عقبی یا اصطلاحا سکندری (Secondary) که از کرنربک و سیفتی تشکیل شده است. پست های دفاعی فوتبال آمریکایی را بررسی می کنیم.
دیفنسیو تکل (Defensive tackle)
دیفنسیو تکل که گاهی دیفنسیو گارد هم نامیده می شود، در وسط دیفنسیو لاین قرار دارد. وظیفه این پست، جلوگیری از حرکت رو به جلوی تیم هجومی است و دیفنسیو تکل به طور مستقیم با سنتر تیم هجومی برخورد دارد و تقابل این دو پست را بارها در فوتبال آمریکایی شاهد هستیم. مانند سنترها در تیم هجومی، دیفنسیو تکل ها نیز جثه بسیار بزرگی دارند.
دیفنسیو اند (Defensive end)
دیفنسیواندها در کنار دیفنسیو تکل ها قرار دارند و خط پایانی دیفنسیو لاین را تشکیل می دهند. وظیفه این بازیکنان هم رسیدن به کوارتربک حریف است و باید مانع پاس دادن او و جلو بردن توپ شوند. معمولا بازیکنانی که سریع هستند، سمت کوارتربک حریف قرار می گیرند تا راحت تر بتوانند به او برسند.
لاین بکر (Linebacker)
در فوتبال آمریکایی دو مدل لاین بکر وجود دارد: لاین بکر میانی (Middle linebacker) و لاین بکر بیرونی (Outside linebacker). لاین بکر میانی که بعضی مواقع لاین بکر داخلی (inside linebacker) هم نامیده می شود، یکی از اصلی ترین پست های فوتبال آمریکایی به شمار می رود.
اصطلاحا به دلیل اهمیت بالای این پست در دفاع، به این بازیکنان کوارتربک دفاعی می گویند. لاین بکر میانی وظیفه رهبری تیم دفاعی را دارد. این بازیکنان باید وسط زمین را پوشش دهند و ضمن جلوگیری از حرکت رانینگ بک، مانع پاس هایی شوند که به میانه زمین ارسال می شوند. یکی دیگر از وظایف لاین بکر میانی، رسیدن به کوارتربک حریف و مانع شدن از حرکت او است.
لاین بکر بیرونی بسته به نوع بازی و تشخیص مربی، در نقاط مختلفی از زمین قرار می گیرند. رایج ترین مدل استفاده از این پست، برابر تایت اند تیم هجومی است و معمولا از این بازیکنان برای مهار رانینگ بک یا کوارتربک تیم هجومی نیز استفاده می شود.
کرنربک (Cornerback)
کرنربک ها وظیفه کاملا مشخصی دارند. بازیکنان این پست باید از پاس های بلند جلوگیری کنند و در اکثر اوقات مقابل واید رسیورهای حریف قرار می گیرند. تقابل واید رسیورهای تیم هجومی با کرنربک های تیم دفاعی، یکی از رایج ترین تقابل های فوتبال آمریکایی است.
سیفتی (Safety)
آخرین خط تیم دفاعی با سیفتی ها پر می شود. سیفتی در انتهای زمین تیم دفاعی قرار می گیرد و معمولا به کرنربک ها در پاس های بلند کمک می کنند. معمولا از 2 مدل سیفتی در ترکیب دفاعی استفاده می شود. بازیکنی که تنومندتر و قوی تر است به عنوان سیفتی قدرتی (Strong Safety) فعالیت می کند و به مهار رانینگ بک ها کمک می کند و سیفتی دیگر که سرعت بیشتری دارد و به سیفتی آزاد (Free Safety) معروف است، در انتهای زمین دیده می شود و کارش مهار پاس های بلند است.
تیم های ویژه (Special Teams)
در فوتبال آمریکایی به غیر از تیم های هجومی و دفاعی، تیم دیگری هم وجود دارد که به تیم های ویژه معروف هستند. تیم های ویژه همان بازیکنانی هستند که برای شروع بازی، پانت یا زدن فیلدگل به زمین می آیند. در ادامه نگاهی داریم به بازیکنان تخصصی این پیست.
کیکر (Kicker)
کیکر یکی از اصلی ترین بازیکنان تیم های ویژه است. کار کیکر، شروع بازی و زدن فیلدگل است. بعضی تیم ها حتی پست کیکر را هم به دو بخش تقسیم می کنند؛ یک کیکر برای زدن فیلدگل و یک کیکر تخصصی نیز برای شروع بازی یا همان کیک آف.
پانتر (Punter)
همانطور که از اسم این پست مشخص است، وظیفه پانتر، پانت کردن است. تمام تیم ها پانتر تخصصی دارند و بازیکنان این پست تنها برای پانت کردن به بازی می آیند اما برخی مواقع نیز کیکر وظیفه پانت کردن را برعهده می گیرد.
هولدر (Holder)
هولدر بازیکنی است که توپ را برای کیکر نگه می دارد تا او فیلدگل بزند. وظیفه هولدر این است که بعد از اسنپ توپ، آن را در موقعیت خوبی نگه دارد تا کیکر بتواند ضربه خوبی بزند.
کیک و پانت ریترنر (Kick returner & Punt returner)
ریترنرها که به کیک ریترنر و پانت ریترنر تقسیم می شوند، بازیکنانی هستند که بعد از زدن کیک یا پانت تیم حریف، توپ را در اختیار می گیرند و سعی دارند تا رو به جلو حرکت کنند و خودشان را به اند زون حریف نزدیک کنند. ریترنرها باید سرعت بسیار بالا و چابکی خاصی داشته باشند تا از دست بازیکنان حریف در امان باشند. برخی مواقع تیم ها از واید رسیورها یا کرنربک های خود که سرعت بالایی دارند در این پست استفاده می کنند.
نظرات کاربران